Hae tuotetta...
 


Henkilötietojen käsittely / Tietosuojakäytäntö

Kunnioitamme yksityisyyttäsi ja pyrimme aina suojaamaan henkilötietosi parhaalla mahdollisella tavalla. Tietosuojasi on meille tärkeää, joten pyrimme varmistamaan, että henkilötietojasi käsitellään varmimmalla mahdollisella tavalla sekä yrityksemme sisällä että yhteistyöyritysten toiminnassa. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme millaista tietoa keräämme ja miten tietoja käytetään. 

Henkilötietojen käsittelyn ensisijaisena perusteena ovat asiakas- tai sopimussuhde tai rekisteröidyn antama suostumus tai Rekisterin pitäjän oikeutettu etu.

1. YLEISTÄ

1.1. Tämä henkilötietojen käsittelyn käytäntö  (”Tietosuojakäytäntö”) kuvaa, miten Wellvita (”Wellvita”, ”meitä”, ”meidän”, ”me” jne.) kerää ja käsittelee tietojasi.

1.2. Tietojärjestelmäpäällikkö
Mezina Oy / Wellvita, y-tunnus: 1749534-5, Hirsalantie 11, 02420 Jorvas.
Sähköposti: asiakaspalvelu@wellvita.fi ja puhelin 09 615 00 516.

1.3. Tietosuojakäytäntö koskee henkilötietoja, jotka luovutat meille tai joita keräämme Wellvitan verkkosivuston kautta osoitteessa www.wellvita.fi (”Verkkosivusto”).
 

2. WELLVITAN KERÄÄMÄT HENKILÖKOHTAISET TIEDOT

2.1. Mitä henkilötietoja keräämme ja mihin tarkoituksiin?

2.1.1. Kun vierailet verkkosivustollamme ja olet hyväksynyt evästekäytäntömme, keräämme automaattisesti tietoja sinusta: tiedot käyttämäsi selaimen tyypistä, verkkosivustollamme käyttämäsi hakutermit, IP-osoitteesi ja tietokoneesi tiedot. Keräämme nämä tiedot, jotta voimme optimoida ja parantaa verkkosivuston toiminnallisuutta, analysoida liikennettä ja kohdistaa markkinoinnin yksittäiselle kävijälle. Jos et hyväksy evästeitä, voit joissakin tapauksissa huomata, että sivusto ei toimi optimaalisesti.

2.1.2. Kun ostat tuotteen verkkokaupasta, keräämme tiettyjä tietoja sinusta: nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, tiedot ostamistasi tuotteista ja mahdollisesti palautetut tuotteet. Keräämme tiedot tuotteiden toimittamiseksi sinulle ja käytettäväksi kirjanpitovelvoitteiden täyttämisessä. Henkilötietojen antamatta jättäminen saattaa merkitä sitä, että emme pysty täyttämään velvollisuuksiamme asiakassuhteessa.

2.1.3. Ostoksen teon yhteydessä voit myös tilata uutiskirjeemme. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa klikkaamalla saamasi uutiskirjeen alaosassa olevaa ”peru uutiskirje täältä” -linkkiä. Uutiskirjeen lisäksi kuluttajansuojalain säädösten mukaisesti saatat myös saada sähköposteja tai fyysisiä kirjeitä tuotteista, jotka liittyvät aiemmin ostamiisi tuotteisiin. Voit aina hylätä ne. Voit peruuttaa sähköpostien lähetykset käyttämällä ”Peru tilaus” -linkkiä sähköpostissa tai soittamalla Wellvitan asiakaspalveluun 09 615 00 516

2.1.4. Kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme ostaaksesi tuotteita, rekisteröimme nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja ehkä sähköpostiosoitteesi sekä ostoksesi ja mahdollisesti uutiskirjeemme tilauksen. Henkilötietojen antamatta jättäminen saattaa merkitä sitä, että emme pysty täyttämään velvollisuuksiamme asiakassuhteessa. Puhelut tallennetaan asiakaspalvelun laadun parantamiseksi.


2.2. Miksi tietoja kerätään?

2.2.1. Kohdissa 2.1.1 ja 2.1.3 mainittujen tietojen keräämistä toteutetaan lainsäädännön määrittämän oikeuden mukaisesti. Tietojen kerääminen on välttämätöntä, jotta voimme jatkuvasti parantaa verkkosivustoa  ja sen rakennetta ja lähettää tuotteitamme koskevaa markkinointia (yleisen tietosuoja-asetus artikla 6 (1) (f)).
2.2.2. Tietojen kerääminen, kuten 2.1.2 ja 2.1.4 kohdassa mainitaan, on välttämätöntä, jotta voimme täyttää kanssanne tehdyn sopimuksen (yleisen tietosuoja-asetus artikla 6  (1) (b)).
 

3. TIETOJEN KÄSITTELY

3.1. Käytämme ulkopuolisia yrityksiä esimerkiksi huolehtimaan verkkosivuston teknisestä toiminnasta. Esimerkiksi yhteistyöyritykset auttavat meitä parantamaan verkkosivustoa ja toteuttamaan kohdistettua markkinointia, mukaan lukien uudelleen kohdistaminen, jossa sinulle voidaan myöhemmin markkinoida tuotteita, joista olet aiemmin osoittanut kiinnostusta, tai voit arvioida palveluamme. Osa yhteistyöyrityksistämme käsittelee Wellvitan omistamia henkilötietojasi ohjeistuksemme mukaisesti. Yhteistyöyritykset käyttävät henkilötietoja luottamuksellisesti ja vain täyttääkseen Wellvitan ja asiakkaan välisen sopimuksen. Muiden yritysten kanssa on yhteinen tietovastuu. Näin on, jos yritys käsittelee tietoja myös omiin tarkoituksiinsa. Tällöin sekä Wellvita että yritys ovat vastuussa tiedoistasi. Tämä on esimerkiksi merkityksellistä, jos käytät Facebook-fanisivujamme.

3.2. Henkilötietojemme käsittelyn yhteydessä voimme siirtää tietojasi EU:n / ETA:n ulkopuolisiin maihin. Näiden maiden tietosuojalainsäädäntö voi olla lievempi kuin Suomessa, Tanskassa ja muualla EU:ssa / ETA:ssa, koska useimmissa tapauksissa ne ovat maita, joiden osalta EU:n komissio on arvioinut, että tietosuojan taso ei ole sama kuin tietosuojan taso EU:n / ETA:n alueella. Henkilötietojesi siirtäminen EU:n / ETA:n ulkopuolisiin maihin voidaan toteuttaa esimerkiksi yksityisyyden suojan perusteella, jos komissio on päättänyt, että kyseinen kolmas maa tai kolmannen maan alue tai yksi tai useampi tietty sektori tai kyseinen kansainvälinen järjestö varmistaa riittävän tietosuojan tason. Jos haluat lisätietoja tietojen siirtämisestä EU:n / ETA:n ulkopuolisiin maihin, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@wellvita.fi

3.3. Jaamme henkilötietoja logistiikkayritysten kanssa, jotka tarjoavat lähetyspalveluja. Jossain määrin myös jaamme henkilökohtaisia tietoja myös muiden yhteistyöyritysten kanssa, jotta oikeutemme täyttyvät - esimerkiksi saatavien periminen. Henkilötietojasi voidaan luovuttaa viranomaisille näin vaadittaessa tai laissa määriteltyihin tarkoituksiin.
 

4. SINUN OIKEUTESI

Tietojesi käsittelyyn liittyvän avoimuuden lisäämiseksi ilmoitamme rekisterinpitäjänä oikeuksistasi.

4.1. Oikeus tietää

4.1.1. Sinulla on milloin tahansa oikeus kysyä meiltä tietoja: esimerkiksi, mitä tietoja olemme tallentaneet sinusta, mitä tarkoitusta tallennus palvelee, henkilötietojen luokat ja mahdollisesti vastaanotettujen tietojen vastaanottajat ja tieto tietojen alkuperästä.
4.1.2. Voit milloin tahansa saada tietoa siitä, mitä olemme tallentaneet sinusta soittamalla Wellvitan asiakaspalveluun  0800 152 525 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@wellvita.fi

4.2. Oikeus oikaisuun

4.2.1. Sinulla on oikeus vaatia, että sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot korjataan. Jos saat tietää, että tallentamissamme sinua koskevissa tiedoissa on virheitä, kehotamme sinua ottamaan meihin yhteyttä, jotta tiedot voidaan korjata.

4.3. Oikeus poistaa

4.3.1. Joissakin tapauksissa sinulla on oikeus poistaa kaikki tai osan henkilötiedoistasi. Siltä osin kuin tietojen käsittely on välttämätöntä kirjanpitovelvoitteiden täyttämiseksi, emme ole velvollisia poistamaan henkilökohtaisia tietojasi.

4.4. Oikeus rajoittaa käsittelyä tallennukseen

4.4.1. Joissakin tapauksissa sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyn vain tallennukseen.

4.5. Oikeus tietojen siirrettävyyteen

4.5.1. Joissakin tapauksissa sinulla on oikeus saada henkilökohtaiset tiedot selkeässä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.

4.6. Oikeus kohteeseen

4.6.1. Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jotka keräämme verkkosivuston toimintojen ja sen rakenteen parantamiseksi, vrt. Kohta 2.1.1 tai markkinointitarkoituksiin, vrt. Kohta 2.1.3.

4.6.2. Jos vastustat käsittelyä, emme enää ole oikeutettuja käsittelemään henkilötietojasi, ellemme voi osoittaa meillä olevan oikeutettuja syitä jatkaa käsittelyä.

4.7. Oikeus valittaa

4.7.1. Sinulla on oikeus milloin tahansa tehdä valitus kansalliselle tietosuojaviranomaiselle tai muulle Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen tietosuojaviranomaiselle. Suomessa valvovana viranomaisena toimii tietosuojavaltuutettu. Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://tietosuoja.fi/yhteystiedot
 

5. HENKILÖTIETOJEN POISTAMINEN

5.1. Evästeet poistuvat automaattisesti jonkun ajan kuluttua. Lisätietoja tästä on evästekäytännössä, jonka löydät täältä. Evästeet uusitaan jokaisen vierailun jälkeen. Joka vuosi sinua pyydetään antamaan Wellvitalle uusi suostumus kerätä tietoja verkkosivuston käytöstä. Voit aina muuttaa suostumustasi itse.

5.2. Verkkosivustolla tehtyjen ostosten yhteydessä kerätyt tiedot (vrt. Kohta 2.2) muuttuvat tavallisesti nimettömiksi/anonyymeiksi 3 vuotta tilauksen valmistumisen tai peruuttamisen jälkeen, paitsi jos jatkat tuotteiden vastaanottamista Wellvitalta (vrt. Kohta 5.1). Anonymisointi tapahtuu viimeistään sen kalenterivuoden lopussa, jolloin kolme vuotta on kulunut. Tietoja voidaan kuitenkin säilyttää pidempään, jos meillä on laillinen tarve pidempään säilytykseen: esimerkiksi jos on tarpeen perustaa, panna täytäntöön tai puolustaa laillisia vaateita tai jos tietojen säilyttäminen on välttämätöntä lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi. Kirjanpitomateriaalit säilytetään vähintään viisi vuotta tilikauden loppuun asti kirjanpitolain vaatimusten täyttämiseksi.

5.3. Jos peruutat uutiskirjeen, poistamme sähköpostiosoitteesi uutiskirjeen vastaanottajien tietokannastamme. Säilytämme asiakirjat suostumukseesi liittyen vielä kolmen vuoden ajan peruutuksen jälkeen. Teemme tämän pystyäksemme osoittamaan myöhemmin, että olemme lähettäneet sinulle uutiskirjeitä lain mukaan. Tiedot poistetaan sen kalenterivuoden lopussa, jolloin kolme vuotta on kulunut tietojen poistamisesta.

5.4. Tiedot, jotka on kerätty asioidessasi kanssamme, muuttuvat pääsääntöisesti anonyymeksi 3 vuotta sen jälkeen, kun olet ottanut meihin yhteyttä. Anonymisointi tapahtuu viimeistään sen kalenterivuoden lopussa, jolloin kolme vuotta on kulunut. Tietoja voidaan kuitenkin säilyttää pidempään, jos meillä on laillinen tarve pidempään säilytykseen: esimerkiksi jos on tarpeen perustaa, panna täytäntöön tai puolustaa laillisia vaateita tai jos tietojen säilyttäminen on välttämätöntä lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi.
 

6. TURVALLISUUS

6.1. Olemme toteuttaneet teknisiä ja organisatorisia järjestelyitä estääksemme henkilötietojen vahingossa tai laittomasti tuhoutumista, menettämistä, muuttamista tai heikentämistä sekä luvatonta tietoon saamista tai väärinkäyttöä.

6.2. Vain työntekijät, joilla on todellinen tarve käyttää henkilötietojasi tehdäkseen työtään, voivat käyttää niitä.
 

7. EVÄSTEET

7.1. Wellvita käyttää evästeitä tarjotakseen käyttäjille parhaan mahdollisen kokemuksen sivustosta. Eväste on tiedosto, joka tallennetaan käyttämäsi laitteen selaimeen, ja se voi sisältää mitä tahansa verkkosivuston tietoja.
7.2. Evästeitä käytetään Wellvitan verkkosivuilla, jotta verkkosivusto toimii oikein ja jotta voimme tarjota käyttäjille parhaan mahdollisen kokemuksen, sekä verkkoliikennetutkimuksiin ja kohdennettuun markkinointiin. Evästeiden avulla Wellvita voi myös analysoida, miten kävijät käyttävät sivustoa.
7.3. Jos et halua käyttää evästeitä, selaimessasi on vaihtoehtona poistaa evästeet kokonaan. Jos päätät poistaa evästeet kokonaan, voit joissakin tapauksissa huomata, että sivusto ei toimi optimaalisesti.
 

8. YHTEYSTIEDOT

8.1. Wellvita on verkkosivustolla tai asiakaspalvelun kautta kerättyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä.
8.2. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja tähän tietosuojakäytäntöön liittyen, voit soittaa Wellvitan asiakaspalveluun 09 615 00 516 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@wellvita.fi
 

9. MUUTOKSET HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN

9.1. Meillä on milloin tahansa oikeus tehdä muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön. Jos teemme muutoksia henkilötietojen käsittelyyn, sinulle ilmoitetaan siitä, kun seuraavan kerran vierailet verkkosivustolla.