Ginseng

On kasveja, jotka antavat ruoalle herkullista makua ja potkua, ja sitten on vielä ginseng. Se tuottaa myös nautintoa, mutta ei vain makuhermoja hivellen. Siitä lähtien, kun ginsengin ilot paljastettiin yli 5000 vuotta sitten, miehet ovat käyttäneet kasvia hyvän seksielämän ylläpitämiseen. Nykyään tiedämme, että se ei ole palturia. Ginseng voi edistää erektiota, lisätä haluja ja energiaa. Se voi jopa auttaa ylläpitämään henkistä suorituskykyämme.   

Ginseng on yksi vanhimmista kasveista yrttilääkärin työkalupakissa. Sen vaikutukset havaittiin muinaisessa Kiinassa, kun myyttinen keisari Shen-Nung maisteli sitä ensimmäisen kerran. Hän koki lämpimän ja seksuaalisesti miellyttävän tunteen pureskeltuaan juurta. Hän suositteli ginsengiä koko valtakunnalle, ja sen suosio alkoi nopeasti kasvaa. Kesti kuitenkin kauan ennen kuin ginseng ilmestyi Eurooppaan.

Lahja Ranskan kuninkaalle

Eurooppaan ginseng rantautui vähin äänin, ainakin aluksi. Lähi-idän kauppiaiden oletettiin tuoneen kasvin Eurooppaan varhaiskeskiajalla, eikä sitä juurikaan myyty. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Siamin valtuuskunta esitteli Ranskan kuninkaalle Ludvig XIV:lle ginsengin 1600-luvulla. Hovi tajusi nopeasti, että ginsengillä voisi olla erityistä vaikutusta miehille makuuhuoneessa. Nurkissa kuiskailitiin… Kuningas vaikutti energisemmältä, ja pian ginsengin käyttö levisi aatelismiehiin ympäri maanosaa.

Uusi maailma – uusi ginseng

Alussa ginseng oli yleellisyystuote, jonka saamiseksi piti matkustaa Aasiaan. Mutta kun Pohjois-Amerikka alkoi kasvattaa omaa ginsengiään, sitä alettiin myydä Kiinaan. Vaikka imperiumilla oli oma suosittu ginsenginsä, kasvia oli vuosien varrella kerätty liikaa, ja he pelkäsivät sen loppuvan. Siksi valtava amerikkalainen kauppalaiva lähti vuonna 1784 Kiinan Qing-dynastiaan 35 tonnia ginsengiä ruumassaan. Amerikkalaisen ginsengin nimi oli Panax quinquefolius, ja se oli kotoisin Pohjois-Amerikasta, ja sitä myydään edelleen. Aasialainen ginseng on kuitenkin edelleen suosituin.

Ginsengin hyödyt

Yksi asia, joka tekee ginsengistä niin erikoisen, on kasvin moninaiset vaikutukset. Se sopii erinomaisesti niille, jotka kokevat seksuaalista haluttomuutta. Se voi auttaa ylläpitämään rakkauselämää ja edistää samalla terävyyttä ja elinvoimaa - mutta yhteinen nimittäjä on energia. Ginseng auttaa pitämään meidät liikkeessä, ei vain makuuhuoneessa vaan myös aivotoiminta on vilkkaampaa. Nykyaikaisen teknologisen kehityksen ansiosta olemme pystyneet hyödyntämään kasvin ainesosia entistä paremmin ja kehittämään helpompia tapoja sen nauttimiseen. Sinun ei siis tarvitse tehdä haisevaa yrttiteetä tai pureskella sitkeää juurta illalliseksi. Voit sen sijaan ottaa ginsengiä ravintolisänä.

Ginseng ravintolisänä

Nykyään ginseng on suosittu ainesosa ravintolisissä, yleensä seksiä tai muistia varten. Wellvitassa käytämme Panax ginseng, joka tunnetaan myös nimellä Korean ginseng. Juuri sitä samaa, jonka keisari Shen-nung löysi muinaisessa Kiinassa. 

Vaikka ginsengiä voi periaatteessa syödä elintarvikkeena, harva kuitenkaan käyttää sitä elintarvikkeena. Ravintolisät ovat usein hepoin ja paras vaihtoehto, sillä siten varmistat, että saat ginsengiä sopivissa määrin. Ravintolisissä ginsengin vaikuttavat aineet uutetetaan vesiliuoksessa, jonka jälkeen tiivistetty uute sekoitetaan muihin ainesosiin. Tuloksena on kompakti tabletti, joko on helppo nauttia päivittäin. 

Näin Ginseng auttaa

Ravintolisissä Panax ginsengiä voidaan käyttää muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:

  • Edistämään optimaalista kestävyyttä, energiaa ja elinvoimaa
  • Parantamaan erektiota ja ylläpitää hyviä sukupuolisuhteita  
  • Edistämään valppautta ja henkistä terävyyttä

EU:n lainsäädäntö

Miksi olet voinut lukea muualta, että panax ginsengillä on paljon erilaisia ominaisuuksia, mutta emme mainitse niistä sivuillamme? Olemme yritys ja teemme markkinointia. Suomessa meidän on noudatettava EU:n sanelemaa lainsäädäntöä ja saamme ainoastaan kertoa kuluttajalle niistä väitteistä, jotka Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on hyväksynyt tai niistä, jotka ovat EFSA:n odotuslistalla.

Kiinnostuitko?

Wellvitan ginsengiä sisältävät tuotteet