9 yksinkertaista muutosta, jotka voit tehdä heti

Kotikonstit ilmavaivoihin

Monet suomalaiset kärsivät suolistoon kertyvästä ilmasta ja turvotuksesta päivittäin. Housut kiristävät vyötärön ympärillä ja vatsa pitää ikävää ääntä. Tunnistatko tämän omasta elämästäsi?

Valitettavasti monet ihmiset kokevat, että suolistoon kertynyt ilma aiheuttaa epämukavuutta ja haittaa vaikeuttaen sekä heidän yksityis- että työelämäänsä.

Onneksi on monia asioita, joilla voit vähentää vatsaan kertyvän ilman määrää. Tässä siis muutamia käytännöllisiä ja yksinkertaisia kotikonsteja vatsan ja suoliston parempaan vointiin.

Miksi suolistoon kertyy ilmaa?

Suolistoon ja vatsaan kertyvä ilma voi johtua monista eri syistä, esimerkiksi vatsan perussairaudesta tai elämäntavoista. Seuraavassa on viisi yleisintä syytä.

Yleisimmät syyt ilman suolistoon kertymiselle

Kuinka estää ilmavaivat?

Olipa ilmavaivojen syy mikä tahansa, niitä voidaan suurelta osin ehkäistä muuttamalla useita jokapäiväisiä elämäntapoja.

Ruokavalio ja ruokailutavat ovat erityisen tärkeitä, mutta myös wc-tottumuksilla ja liikunnalla on suuri merkitys vatsan terveyteen.

Hyvät ruokailutottumukset vähentävät ilmavaivoja

Yksi tärkeimmistä asioista ilmavaivojen ehkäisyssä on olla tietoinen kehostaan ja ruokavaliostaan. Se, että rakastaa tiettyä ruokaa, ei tarkoita, että rakkaus on molemminpuolista - valitettavasti.

Jos siis haluat välttää ilmavaivoja, harkitse seuraavien 9 vinkin noudattamista.

1. Syö enemmän probioottisia ruokia

Ensimmäinen asia, jota kannattaa harkita, jos haluaa lievittää ilmavaivoja, on syödä enemmän probioottisia elintarvikkeita.

Probioottiset elintarvikkeet edistävät suoliston "hyvien” bakteerien määrää. Nämä bakteerit tehostavat ruoansulatusta ja lyhyesti sanottuna pitävät suoliston "liikkeessä". Hyvä tapa saada suolistoon lisää hyviä bakteereja on syödä enemmän kuitua, sillä se toimii ravintona suoliston hyville bakteereille.

Muita hyviä probioottisia elintarvikkeita ovat kreikkalainen jogurtti, hapankaali, kimchi, suolakurkku ja tumma suklaa, jossa on paljon kaakaota!

2. Syö vähemmän prosessoitua ruokaa

Sen lisäksi, että kerromme mitä voit syödä ilmavaivojen vähentämiseksi, kerromme myös mitä ei kannata syödä. Tässä yhteydessä on syytä tunnistaa prosessoidut elintarvikkeet.

Käsitelty ruoka on ruokaa, jolle on tehty jotain. Ruoka on saatettu pilkkoa, viipaloida, leipoa tai keittää. Usein ruokaan on myös lisätty lisäaineita, kuten soijaa, vehnää tai gluteenia, mikä voi osaltaan aiheuttaa turvotusta. Harkitse sen sijaan käsittelemättömien vihannesten syömistä, tuoreen lihan ja tuoreiden hedelmien ostamista

3. Täydennä ruokavaliotasi suolistolle hyvää tekevällä ravintolisällä

Probioottisten elintarvikkeiden sisällyttäminen ruokavalioon ja terveellinen syöminen eivät kuitenkaan ole ainoa tapa lievittää ilmavaivoja. Voit myös täydentää ruokavaliotasi kasviperäisellä ravintolisällä, joka auttaa edistämään hyvää ruoansulatusta.

Macoform-ravintolisämme perustuu artisokan vaikuttaviin aineisiin, jotka tukevat maksan puhdistusta ja stimuloivat ruoansulatusta ylläpitäen vatsan hyvinvointia. Artisokka auttaa lievittämään vatsan turvotusta.

Lisäksi Macoform sisältää voikukkaa, joka auttaa ylläpitämään pH-tasapainoa ja edistää normaalia vatsan ja maksan toimintaa.

4. Huomioi ruoan annoskoko

Neljäs ja tärkeä asia, jos haluat välttää vatsaongelmia, on se, että älä syö liikaa. Monilla ihmisillä on taipumus ylensyöntiin. Jos vatsasi ei toimi optimaalisesti, ei ole hyvä idea lisätä polttoainetta tuleen.

Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Hyvä tapa hallita ruoka-annoksia on ottaa vain yksi annos kerrallaan syödessä. Jos olet tottunut syömään lounasta ruokalassa, jossa on noutopöytä, on helppo joutua kiusaukseen ottaa ylimääräinen annos.

Yritä siis pitää maltilliset annokset ja älä ota lisää.

5. Nauti ruokasi rauhassa

Ruokailuun liittyen kannattaa myös muistaa, että ruoka kannattaa nauttia rauhassa, ilman kiirettä.

Nykyään monet meistä syövät liian nopeasti sekä kotona että töissä, ja tästä johtuen suolistoon pääsee enemmän ilmaa. Se pakottaa kehon sulattamaan suurempia määriä ruokaa lyhyemmässä ajassa.

Ota sen sijaan rauhallisesti ja syö hitaammin. Pureskele hyvin! Tämä lisää myös kylläisyyden tunnetta ja vähentää ylensyönnin riskiä.

Säännölliset wc-käynnit vähentävät ilmavaivoja

Ruokailutottumusten lisäksi myös vessatottumuksilla on suuri merkitys ilmavaivojen ehkäisyssä.

6. Käy vessassa, kun tarve vaatii

Tärkeintä on käydä vessassa silloin, kun siihen on tarve. Kun hätä ilmoittaa itsestään tai sinua pierettää, älä pidättele. Pidättämällä vain pahennat ongelmaa pitkällä aikavälillä, kun suolistoosi kertyy ilmaa.

7. Istu kunnolla vessassa

Vessassa käynnin kannalta on erittäin tärkeää istua oikein wc-istuimella. Varmista, että kaarrat selkääsi hieman ja nojaat vähän eteenpäin, jotta et istu selkä suorana.

Näin suolistosi on luonnollisessa asennossa, joka tukee sen omia luonnollisia liikkeitä. Kun istut oikein vessassa, pääset helpommin eroon siitä, mistä sinun on päästävä eroon, myös ylimääräisestä ilmasta suolistossasi. Vessassa kannattaa olla pieni jakkara, jonka voit laittaa jakojesi alle kehon kannalta parhaan asennon luomiseen.

Säännöllinen liikunta vähentää ilmavaivoja

Viimeisenä suolistoon vaikuttavana asiana on liikunta. Jos sinulla on ilmavaivoja, sinun kannattaa kiinnittää huomiota liikkumiseesi. Liikuntatottumuksilla on suuri vaikutus kehon hyvinvointiin, myös ruoansulatuskanavan toimintaan.

8. Liiku säännöllisesti

Olet varmasti kuullut moneen kertaan, että säännöllinen liikunta on hyväksi yleisen terveydentilasi kannalta. Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, että se on hyväksi myös vatsalle.

Vaikka liikunta ei sinänsä ehkäise ilmavaivoja tai muuta sitä, kuinka usein sinun on käytävä vessassa, useat tutkimukset ovat osoittaneet, että se voi lievittää ilmavaivojen oireita. Tämä johtuu siitä, että ilman on vaikeampi kerääntyä. Lisäksi liikunta voi auttaa rentouttamaan kehoa, millä on suotuisa vaikutus ruoansulatuskanavaan.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että liikuntaa tulisi harrastaa 30-60 minuuttia päivässä. Jos sinulla on sairauksia, jotka vaikeuttavat liikuntaharrastuksia, niin harkitse pitkää kävelyä joka päivä tai pyöräilyä sen sijaan, että menisit autolla tai bussilla töihin.

9. Tee lantionpohjan harjoituksia

Viimeinen neuvomme on lähinnä naisille. Vaikka aikaisemmin kerroimme, että pierua ei saa pidättää, niin ehkä emme halua niitä päästellä ihan missä vain. Jos olet nainen, jolla on vaikeuksia pidätellä pieruja ja ne karkailevat ulos huonoina hetkinä, niin suosittelemme tekemään lantionpohjan harjoituksia.

Jos lantionpohjan lihakset ovat heikot, pierujen pidättäminen voi olla vaikeaa. Lantionpohjan harjoitusten tekeminen auttaa sinua hallitsemaan pierujasi paremmin, joten voit pidättää ne tarvittaessa.

Macoform

Vatsa turpoaa? Tukala olo? Tue ruoansulatustasi

Artisokasta ja voikukan juurista valmistettu Macoform on Wellvitan suosituin vatsatuote. Artisokka lievittää vatsan turvotusta ja ilmavaivoja, tukee maksan puhdistautumista sekä edistää laihtumista. Voikukka tasapainottaa vatsaa.

Kertatilaus
54,95 €
Kestotilaus 60 tablettia/joka 2. kuukausi Säästä 11 € toimitusta kohti
Tyytyväisyystakuu
21,95 €
-50% 1. toimituksesta 21,95 €
Hinta sis. toimituskulut 26,9 €

Hinta per seuraavat toimitukset 43,95 €
Hinta sis. toimituskulut 48,9 €

Vain 0.73 €/päivä tilauksella
Varastossa
Toimitusaika 5-10 arkipäivää
×
×

Wellvitas Tilfredshedsgaranti

Hos Wellvita er tilfredse kunder noget, vi kæmper for hver dag, og på dette produkt tilbyder vi tilfredshedsgaranti. Har du ikke opnået den ønskede virkning efter 3 måneders brug, så giver vi dig 75,- kr i rabat, som du frit kan bruge på et af vores andre kosttilskud.

Ønsker du at benytte garantien eller høre mere, så kontakt vores kundeservice på tlf. 82 30 30 40.

Åbningstider: Man - fre: 8.00 - 16.00