Miksi hiukseni ovat ohuet? 

Taisteletko ohuiden hiusten, pakenevan hiusrajan tai korkeiden ohimoiden kanssa? Et ole ainoa. Hiusten harveneminen ja hiustenlähtö koskettavat monia naisia ja miehiä. Onneksi on paljon asioita, joita voit tehdä saadaksesi ohuet hiukset näyttämään tuuheammilta ja terveiltä.

Lue lisää artikkelistamme naisten ja miesten hiusten harvenemisesta ja poimi vinkkejä, mitä voit itse tehdä hiustesi hyväksi.

Hiusten ohenemisen syyt

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää hiusten harvenemisen syyt. Hiusten harventuminen voi johtua monista tekijöistä, kuten perinnöllisyydestä, iästä, ruokavaliosta, stressistä tai ulkoisista tekijöistä. Jos tiedostat mistä hiustesi harveneminen johtuu, sinun on helpompi löytää ratkaisu hiuksillesi.

Miesten ja naisten hiusten harvenemisen syyt voivat olla erilaisia. Suurelta osin ne johtuvat perintötekijöistä ja hormoneista. On kuitenkin olemassa useita yhteneviä tekijöitä, jotka koskevat sekä miehiä että naisia:

Stressi on hiusten vihollinen

Jos tuskailet hiusten harvenemisen kanssa, on tärkeää ymmärtää, että stressi voi olla merkittävä tekijä. Stressi on yksi yleisimmistä hiustenlähtöön ja hiusten harvenemiseen johtavista syistä sekä miehillä että naisilla. Kun keho on stressaantunut, se aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa. Erityisesti kortisolihormoni liittyy stressiin. Kun olet stressaantunut, kehosi vapauttaa kortisolia, mikä tarkoittaa, että toimit eri tavalla sekä fyysisesti että henkisesti. Tämä hormonaalinen epätasapaino aiheuttaa sen, että menetät enemmän hiuksia kuin hiuksia ehtii kasvaa tilalle. Tuloksena on ohuemmat hiukset, jotka ovat usein myös huokoisemmat ja latteammat. 

MITÄ VOIT TEHDÄ ITSE
Jos olet sitä mieltä, että stressi voi olla syy hiustesi harvenemiseen, on tärkeää hakeutua lääkäriin, jotta voit saada apua stressin hallintaan ja voit sulkea pois muut mahdolliset syyt. Kun olet varma, että stressi aiheuttaa hiusten harvenemisen, voit tehdä useita asioita stressitasojen laskemiseksi ja hiusten kasvun edistämiseksi: 

  • Liiku säännöllisesti. Liikunta saa aivot vapauttamaan endorfiineja, jotka auttavat vähentämään stressiä. 

  • Myös meditaatio ja rentoutustekniikat voivat auttaa vähentämään stressiä rauhoittamalla hermostoa ja hengitystä.

  • Varmista, että saat riittävästi unta, nestettä ja lepoa. Ne antavat sinulle uutta energiaa ja jaksat tunnistaa kehosi stressin varoitusmerkit.

Ruokavalio ja ravitsemus

Huono ja yksipuolinen ruokavalio voivat joskus olla yksi syy hiusten harvenemiseen. Jos ruokavalio on puutteellinen ja ravintoaineita ei saa tarpeeksi, se voi vaikuttaa hiusten kasvuun ja vahvuuteen. Terveellinen, monipuolinen ruokavalio, jossa on runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, on paras ratkaisu. Vitamiineista puhuttaessa biotiinilla eli vesiliukoisella B7-vitamiinilla on tärkeä rooli. Se auttaa elimistöäsi hyödyntämään ravinteita ravinnosta. Kehon solut, myös hiusten uusiutuminen, tarvitsevat biotiinia toimiakseen optimaalisesti. Biotiinia kutsutaan myös "hiusvitamiiniksi", koska se auttaa ylläpitämään hiusten normaalia kuntoa.  On siis tärkeää syödä monipuolisesti, jotta elimistön tarpeet täyttyvät.

MITÄ VOIT TEHDÄ ITSE
Jos sinulla on ohuet hiukset, yksi parhaista ratkaisuista on edistää hiustenkasvua sisältäpäin. Täydentämällä monipuolista ruokavaliota hiuksille tarkoitetulla ravintolisällä, varmistat hiustesi tarvitseman oikean määrän vitamiineja ja kivennäisaineita. Hair Grow on kehitetty hiuksille ja se sisältää ainesosia, jotka ravitsevat hiuksia sisältäpäin. Hair Grow sisältää peltokortetta, joka edistää hiusten kasvua ja vahvistaa hiusta sekä biotiinia ja sinkkiä, jotka auttavat ylläpitämään normaaleja hiuksia. Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion ohella päivittäinen ravintolisä voi antaa hiuksillesi parhaat edellytykset kasvulle ja tuuheudelle.

On tärkeää huomioida, että ravintolisän vaikutuksen huomaa pidemmän ajan kuluessa. Keskimäärin kestää noin 8-12 viikkoa, ennen kuin hyödyn havaitsee..

Hiusten kasvuvaiheiden häiriöt aiheuttavat hiusten harvenemista

Hiustenlähtö ja hiusten oheneminen on useimmiten perinnöllistä, mutta hiusten harvenemiselle voi olla myös ulkoisia tekijöitä. Avataksemme asiaa tarkemmin, tarkastellaan hiusten elinkaaren kolmea vaihetta, jotka kaikki vaikuttavat päänahassa samanaikaisesti:

1

Anageeninen vaihe
Anageeninen vaihe on kasvuvaihe, jonka aikana hiukset kasvavat ja miehillä se kestää 2-4 vuotta ja naisilla 3-7 vuotta.

2

Katageeninen vaihe
Tässä vaiheessa hius kuolee ja putoaa. Tämä on lyhin vaihe ja kestää noin kolme viikkoa.


3

Telogeeninen vaihe
Tällöin hius on edelleen hiustupessa, mutta elintärkeät toiminnot ovat pysähtyneet. Tämä on lepovaihe ennen kuin hius irtoaa hiustupesta. Tämä vaihe kestää noin kolme kuukautta.

Kun hiusten kasvu häiriintyy

Hiusten harvenemisen myötä anageenivaiheen ja telogeenivaiheen suhde muuttuu, ja yhä useammat hiusjuuret ovat lepotilassa. Normaalitilassa 90 % hiuksista on anageenivaiheessa ja 10 % on telogeenivaiheessa. Jos tämä suhde muuttuu siten, että anageenihiuksia on 70 % ja telogeenihiuksia on 30 %, niin menetät 300 tai enemmän hiusta päivässä, ja samalla uusien hiusten kasvu ei aktivoidu riittävästi. Silloin hiukset ohenevat. 

Telogen effluvium kattaa kaikenlaisen hiusten harvenemisen sekä miehillä että naisilla, joka johtuu ulkoisista tekijöistä eikä ole perinnöllistä. Tällaisia ovat esimerkiksi raskaus, suuri leikkaus, voimakas laihtuminen, aliravitsemus tai äärimmäinen stressi. Se voi olla myös tiettyjen lääkkeiden sivuvaikutus. 

Tulevasuuden näkymät

Ulkoisia tekijöitä ei aina voida välttää - eikä niitä pitäisi aina välttää. Voi kuitenkin olla lohdullista tietää, että kun olet päässyt Telogen effluviumin eli hiustenlähdön aiheuttaneen asian yli, hiuksesi todennäköisesti palautuvat tasapainoon ja normaaliin tilaansa.

Hair Grow - suosittu tuote vahvistaa hiuksia