Rasvaiset jouluruoat rasittavat vatsaa

Kinkut, laatikot, joulusuklaat ja kaikki muut herkut eivät välttämättä sula yhtä hyvin vatsassa kuin suussa. Näiden suussasulavien herkkujen sulatusta varten kannattaa käynnistää ruonsulatusnesteiden tuotanto maksassa tai muuten luvassa voi olla tukala olo.

Macoformin sisältämän artisokan avulla voit lisätä ruoansulatuskanavan nesteiden tuotantoa, nopeuttaa ruoansulatusta ja lievittää turvotusta. Ota yksi tabletti tuntia ennen päivän suurinta ateriaa käskee maksaasi ryhtymään töihin rivakasti.

Macoformin sisältämä artisokka tukee maksan puhdistautumista, lievittää turvotusta ja ilmavaivoja, edistää painonpudotusta sekä voi myös lievittää ruoansulatusongelmia edistämällä ruoansulatuskanavan nesteiden tuotantoa. Sisältää myös voikukkaa, joka auttaa ylläpitämään pH-tasapainoa.

Rasvainen ruoka, maksa ja ruoansulatus

Kun lautasesi on tyhjä ja alat siistiä ruokapöytää, ruoan matka ruoansulatuskanavan läpi on jo alkanut. Monet luulevat, että se liittyy lähinnä vatsaan ja suolistoon, mutta maksa on aivan yhtä tärkeä osa sitä, koska se vastaa ruoan rasvojen käsittelystä. Voisi sanoa, että se on lajittelukeskus, joka käsittelee kaikkea jätteiden hajottamisesta veren suodattamiseen. Meille, jotka rakastavat jouluruokaa ja uudenvuoden herkkuja, maksan sappituotanto on luultavasti kaikkein kiinnostavinta.


Sappi on ruoansulatuskanavan neste, jonka avulla rasva hajoaa maksassa ja imeytyy suolistossa. Vaikka rasvalla on huono maine, se on tärkeä energiaa antava ravintoaine. Kehomme tarvitsee sitä. Emme vain halua liikaa tyydyttyneitä rasvoja, joita on esimerkiksi punaisessa lihassa ja rasvaisissa kastikkeissa. Toisin sanoen: Kaikkea sitä ruokaa, jota syömme usein eniten joulun aikana.

5 tapaa tukea ruoansulatusta

Kyllä vai ei rasvaiselle ruoalle?

Jos syöt terveellisesti joka päivä, voit luultavasti ottaa rennommin joulunpyhien aikana. Se ei tapahdu kuitenkaan ilman seuraamuksia. Monet tuntevat sen vatsassaan joulun jälkeisinä päivinä ja kauan joulun jälkeenkin. Ilma kasaantuu vatsaan ja vatsa saattaa turvota. Siksi ruoansulatusta kannattaa tukea syömällä runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyväviljaa myös jouluna. Tuleeko niin tehtyä? Jotkut malttavat ruoan kanssa myös jouluna, mutta useimmille meistä saattaa olla hieman vaikeaa pitää kiinni hyvistä tavoista juhlakauden aikana. Se on luonnollista.


Kuulostaako tutulta? Siinä tapauksessa voit aloittaa asettamalla itsellesi realistisia tavoitteita. Sen sijaan, että suunnittelisit superruokien joulukuun, sinun kannattaa ehkä pyrkiä syömään vähän vihreää joka päivä ja täydentää ruokavaliota artisokkaa sisältävällä Macoformilla. Silloin ruoansulatus sujuu enemmän omalla painollaan.

Tilaa Macoform puoleen hintaan

Macoform sisältää artisokkaa, joka tukee maksan puhdistautumistoimintaa. Artisokka lievittää turvotusta, ilmavaivoja ja edistää myös laihtumista. Sisältää myös voikukkaa, joka edistää vatsan tasapainoa.